Hva er RSS?

RSS3dJeg har allerede skrevet om at RSS, eller Really Simple Syndication, er en av de tre trendene og teknologiene jeg tror vil få ordentlig gjennomslag for «mannen i gata» i 2008, men mange har spurt meg hva RSS egentlig er. Wikipedia definerer det på denne måten:

RSS, eller «levende bokmerker», er en XML-dialekt basert på RDF (Resource Description Framework) som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en nettside som oppdateres jevnlig (ofte en weblogg).

Hvis denne definisjonen ikke gjorde deg klokere er du ikke alene. Kort fortalt kan du bruke RSS til å få nyheter og informasjon sendt til deg, i stedet for at du besøker nettsider for å se om det har kommet noe nytt.

Den norske bloggen Kuttisme har en glimrende guide til hva RSS er og hvordan det kan brukes. I tillegg er denne videoen fra CommonCraft både opplysende og inspirerende.

Hvordan bruke RSS?
Det finnes en rekke verktøy du kan bruke for å abonnere på nyhetsstrømmer. Både de fleste nettleserne og Outlook har i dag integrerte RSS-lesere, men med disse er du avhengig av å bruke den samme PCen hvis du skal ha tilgang til dine nyheter.

Med RSS-tjenester på internett har du tilgang til de samme nyhetsstrømmene uansett hvor i verden du befinner deg. De fleste av oss i GCI Communique sverger til Google Reader, som også åpner for deling av nyheter og informasjon, noe vi synes er viktig. Netvibes er en annen glimrende tjeneste, som er en bra personlig startside, i tillegg til å være en bra RSS-leser.

Selvfølgelig kan du abonnerere på GCI Communiques blogg. Klikk på RSS-ikonet som ligger lengst til høyre i adressefeltet på nettleseren din og se hva som skjer. Alternativt kan du klikke på denne lenken

Reklamer

2 Responses to Hva er RSS?

  1. […] Seattle som har tatt for seg nye medier og laget meget gode og enkle videoer om alt fra Twitter og RSS til Wikis og sosiale medier. Den siste i rekken er om nettopp sosiale medier og gir en svært god […]

  2. […] mer avanserte brukere er RSS et godt verktøy som vi har beskrevet tidligere. YouTube har dessverre ikke gjort søk tilgjengelig via RSS (enda), men det er mulig å sette opp […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: