140 tegn som endret alt

Kjært barn har mange navn. Å kvitre, skjelve, pipe, beve, erte, spøke eller tøyse med. Eller i presens partisipp – fnisende, kvitrende, dirrende, skjelvende, messende. 140 tegn eksakt! Den norske forklaringen av det engelske ordet «twitter» i norsk ordbok. Tilfeldig? Neppe!

Twitter

Det er dette det dreier seg om, mikroblogging. Å kvitre ut det du føler der og da. Å spøke med venner og halvkjente. Å messe dine meninger. Å dele dine tanker og innhold. Og i motsetning til å blogge eller skrive en kronikk i en avis, er terskelen uhyre lav når du bare trenger å lire av deg mellom ett (1) og 140 tegn for å oppnå umiddelbar respons.

Som NRKBeta skriver i dag: Twitter-bølge i Norge. Dagbladets Jan Omdahl skriver noe av det samme der han stiller spørsmålet om Twitter er det nye Facebook. Jeg tror begge er inne på noe her.

Særlig liker jeg Omdahls setning: «…de nye folkevandringene: Nettbefolkningen migrerer fra det ene nettsamfunnet til det neste, som en gigantisk lemenflokk.» Det er dette vi har forsøkt å fortelle norske bedrifter de siste årene, men det er først når lederne selv har blitt lemmen at vi ser det når gjennom. Jeg tror endelig lemmenflokken er klar for å gå utfor stupet sammen, med oss.

Min kollega Fredrik skrev i fjor sine spådommer om hva han mente ville bli trendene i år. Han må være klarsynt! Twitter skulle komme som en rakett i Norge og bli en svært effektiv måte å nå et stort publikum raskt på. Ved å svare på noe så enkelt som “hva gjør du akkurat nå?” på under 140 tegn skulle verden bli et morsommere sted å være. Vi er på vei!

Twitter er kortversjonen for å forstå internett i 2008. Så bli med å forstå internett, bli med å kvitre!

Jeg avslutter som Fredrik skrev i sitt innlegg «Tanker fra en 1000-twitter«: Planlegger du å starte en blogg, men vet ikke om du har tid eller ideer nok, begynn med Twitter. Fyr løs dine tanker, be om respons, svar på spørsmål, legg til noen interessante personer, og se hva som skjer. Og burde din bedrift være på Twitter? Er dette en metode som kan nå akkurat dine kunder? Her er fortsatt norske bedrifter i startgropa, men dette er et spennende felt der vi i GCI Communique har flere gode ideer. Det var kanskje Twitter som fikk oss til å innse at internett i dag dreier seg om samtaler.

Vi har vår egen konto på Twitter, og alle mine kolleger er der også. Fredrik, Per, Synne, Thomas og undertegnede. Følg oss, og vi følger deg!

Reklamer

11 Responses to 140 tegn som endret alt

 1. Interessant konsept – og bra informativ post!

 2. morghus sier:

  Håper ihvertfall Twitter forholder seg forholdsvis enkel slik som det er i dag. Facebook og slikt blir for masse tull (bells & whistles) etter min smak.

  Blir jo interessant å sjå korvidt Twitter blir ein landeplage også. Måtte jo slå av mobil-oppdateringer på f.eks deg fordi det vart så fantastisk mange som havna der nokre gonger, umulig å jobbe når den durer eller piper kvart femte minutt!

  Men jo, kult å sjå folk strømme til, var litt få der lenge.

 3. Morghus sier:

  *deg = Fredrik Johnsen 😛

 4. @Morghus: Bra du ikke fulgte meg på Twitter under Super Bowl. Da kom oppdateringer omtrent hvert minutt i fire timer på nattestid… 😀

 5. myhrvold sier:

  Jeg tror Jan Omdahl med sin kommentar artikkel har «dyttet» flere brukere til Twitter. Media som kartleser er med å styre hvilken retning lemmenflokken skal bevege seg. Blir denne sommeren en Twitter-epidemi…?

 6. […] dette er ikke det eneste man kan lære av bloggene hos CGI Communique. Ifølge Marius Eriksen er det raskt voksende nettsamfunnet Twitter har “endret alt”. Det er ikke mindre enn […]

 7. ronnyandre sier:

  Enig med deg myhrvold. Det var få som visste om det før Dagbladet skrev om det, og enda færre før NRKbeta skrev om det.

 8. helgebirk sier:

  kudos for velskrevet sak og nær gode refleksjoner.

 9. cwest sier:

  Twitter er gammelt nytt. UF har vel forsåvidt den beste kommentaren på konseptet: http://cwest.gavrilo.net/?p=234

  Alt det egentlig handler om er å skape den semantiske webben, hvor all informasjon er innhold, og vi blir informasjonsprodusenter, ikke rene forbrukere – og for de fleste som bruker det handler det om å ikke være den eneste som er uten kontakt med venner. Sosiale nettverk sitter etterhvert med rimelig mye informasjon om personene som deltar, som etterhvert bør integreres bedre i http://www.spock.com/ – og da er vi plutselig inne på googles domene igjen. RSS egner seg muligens ennda bedre for å syndikere innhold mellom nettsteder enn kun for nyhetsoppdateringer – repliker bloggartikler, hva du legger ut på youtube, twitter eller hva enn du vil til hvor enn du vil. Dersom google hadde kjøpt Spock og integrert den med løst med orkut og fast med gmail/andre løsninger kunne man begynt å snakke (eventuellt bytte ut de underliggende elementene i orkut og knytte hele siden opp mot G-merkevaren samt legge til rette for så enkel migrasjon og syndikalisering som mulig av informasjon fra andre samfunn som myspace, facebook etc. – google.com er allerede nærmere et flertall av gjennomsnittlig erfarne databrukeres startside, dersom google kan holde brukerne på sidene sine i all «dødtiden» sosial nettverking fyller ut ville de virkelig skutt gullegget – og lagt mer vekt på «wisdom of the crowds» i sine søkeresultater?

  Produktiviteten drepes når vi bruker disse tjenestene uhemmet – da passer det kanskje med http://www.rescuetime.com/ for å komme seg tilbake på sporet igjen?

 10. Øyvind sier:

  Heisann kjempefin post. Jeg klarer ikke helt å bli vant til Twitter, kanskje jeg begynner å bli gammel. Men jeg gir ikke opp, jeg skal prøve å «knekke koden».

 11. […] på at blogging som kontaktpunkt mellom leverandør og kunde er helt uinteressant. Og så har vi dem som er betydelig mer optimistiske med hensyn til bloggens fremtidige bruksområde, der andre ikke […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: