Oppfordrer Jens Stoltenberg til nettengasjement

I dagens utgave av Dagbladet oppfordrer journalist Bente Kalsnes Jens Stoltenberg til å kaste seg ut i nettsamtalen, og sitert i saken er GCI Communiques seniorrådgiver Marius Eriksen.

Flere ganger siden vi startet denne bloggen har vi etterlyst større engasjement på nett fra staten, kommuner og politikere. Det er nettopp dette Dagbladet tar opp i sin sak i dag også, og nevner Sveriges utenriksminister og ivrig blogger Carl Bildt og den britiske statsministeren Gordon Brown, som nylig opprettet sin egen Twitter-konto.

Marius legger ikke overraskende vekt på hvordan bedrifter og offentlige institusjoner bør gå frem for å få oversikt over hva som skrives om dem i nettsfæren. Å lytte er første skritt i GCI Communiques strategi, noe også Marius fokuserer på. Det er ikke sagt at alle selskaper eller politikere bør blogge, men alle bør vite hvem som skriver om dem, og hva de skriver. Først deretter kan de bestemme seg for hva de skal gjøre videre. Dette er temaer vi både har snakket om med mange kunder og skrevet om her på bloggen, og noe vi kommer til å fortsette med.

Reklamer

6 Responses to Oppfordrer Jens Stoltenberg til nettengasjement

 1. Tenk om sjefen kommenterte – la oss si 15 – bloggere og nettartikler daglig. Noen ville oppleve å aldri bli kommentert. Noen kunne finne på å bli fornærmet.

  Dessuten: Identitetsjekk på nett er relativt slappe greier. Så lenge han ikke deltar, vet vi i alle fall at de som måtte bruke navnet hans er fake.

 2. oejohnsen sier:

  Veldig interessant at Dagbladet setter av en dobbelside til å skrive om dette temaet i dag. Det er et tydelig bevis på at stadig flere får øynene opp for sosiale/digitale medier.

  Jeg håper samtidig at næringslivsaktører og politikere setter seg godt inn i hvordan denne mediekanalen fungerer. Akkurat som at andre mediekanaler har sine egenskaper og uskrevne regler, så gjelder også dette i sosiale medier. Kanskje enda sterkere. De som ikke forstår dette, vil dessverre falle utenfor.

  Jeg må samtidig si at jeg er stor fan av hvordan gci er tro til leveregelen: lytte, engasjere og påvirke (i den rekkefølgen). Her har marked-og reklamebransjen mye å lære.

  I sosiale medier er det lurt å tenke: Everyone trust a peer. No one trust a marketer. Så vær ærlig, åpen og delta. Dette er en god måte å bygge tillit og et godt omdømme.

 3. Morghus sier:

  Det er skummelt på nett veit du. Så mykje lettere for den kritiske almuen og dei uvaska massene å hoppe på det du seier der uten å måtte gå gjennom 3 tonn med sensasjons-journalistikk og synsing. Liker å tru det ihvertfall.

  Om du vil sjå ein politiker med suksess på nett treng du faktisk ikkje sjå lenger enn til Obama. Er det ein kar som virkelig har fått det til er det han.

 4. andreas brekke sier:

  Underlig at dere som er så på netthugget ikke har linket innlegget til Bentes Blogg…

 5. @andreas brekke – bare en glipp 🙂 Den bloggen følger vi alle mann. Linken er nå oppe.

 6. […] Vi har tidligere skrevet en rekke blogginnlegg om emnet. Her kan du blant annet lese sakene “Politikere åpner dørene for bloggere“, “Digital jippo fra Jens?“, “Analoge politikere i en digital hverdag” og “Oppfordrer Jens Stoltenberg til nettengasjement“. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: