Analoge politikere i en digital hverdag

På lørdag kl. 12:00 gikk programmet «Politikere i en digital kultur»NRK P2s Kurer. Programleder Ida Jevne søker å få svar på hvordan det står til med den digitale kulturforståelsen blant norske politikere. OsenbandenP3 nevner også programmet og saken i programmet «Politikere som blogger».

I programmet snakker programlederen blant annet med journalist Bente Kalsnes, som spesialiserer seg innen teknologi og digital kultur, vår egen kollega Marius Eriksen her i GCI Communique, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Den gjennomgående tonene er at ekspertene synes norske politikere er for lite flinke til å ta i bruk de mulighetene som nettet gir til å treffe velgerne på en ny, bedre og mer personlig måte.  Blant eksempler på godt digitalt arbeid hører vi om den svenske utenriksministeren Carl Bildt som har sin egen blogg og ikke minst Barack Obama som virkelig har skjønt hvordan man skal fenge unge velgere.

Programmet i sin helhet kan du høre her eller laste den som podcast her. Debatten kan du ta videre på denne bloggen, selvfølgelig.

Tidligere har Dagbladet oppfordret politikere til nettengasjement i artikkelen «Kast deg inn i nettsamtalen, Jens!» den 21. april i år.  Marius har også tatt opp saken her på bloggen i innlegget «Staten, ikke helt på nett» den 10. mars, etter at Ulf Petter Hellstrøm i Aftenposten skrev saken “Må vise ansikt på Facebook” samme dag.

Det er en spennende debatt som nå er i gang og som vi mener er utrolig viktig for alle som ønsker å oppnå suksess i stortingsvalget neste år.

Reklamer

6 Responses to Analoge politikere i en digital hverdag

 1. […] NationalEconomist.com wrote an interesting post today onHere’s a quick excerptPå lørdag kl. 12:00 gikk programmet “Politikere i en digital kultur” på NRK P2s Kurer. Programleder Ida Jevne søker å få svar på hvordan det står til med den digitale kulturforståelsen blant norske politikere. Osenbanden på P3 nevner også programmet og saken i programmet “Politikere som blogger”. I programmet snakker programlederen blant annet med journalist Bente Kalsnes, som spesialiserer seg innen teknologi og digital kultur, vår egen kollega Marius Eriksen her i GCI Communique, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. […]

 2. Geir sier:

  Uten tvil en spennende debatt. Interessant å se hva hva Aftenposten gjorde til kommunevalget i 2007, hvor lokalpolitikere kunne laste opp selvlagede videoer. Det var mye grums og mange kjellervideoer, men noen skjønte verdien av dette.

  Tipper vi ser mer til dette ved neste valg, og da er det jo rikspolitikerne som skal til pers.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1848480.ece

 3. JIKvig sier:

  Bra innlegg, har Kurerepisoden ventende på podcast.
  Noen politikere har skjønt det, norske har ikke.

 4. Takk for tipset!

  Spørsmålet man bør stille seg er vel om det å blogge, eller å engasjere seg i den digitale sfæren på andre måter, kan ha noen merkbar effekt på et partis stemmesanking.

  Jeg skrev masteroppgaven min om dette gjennom mine studier. Oppgaven min tar for seg politikeres bruk av blogger i Senatvalget i Usa i 2006 og opptøyene til presidentvalget i 2008. Konklusjonen jeg kom frem til er at blogger og bloggere til nå har spilt en merkbar rolle på valgresultatet i enkelte politiske valg. Oppgaven påstår likevel at det er ganske vanskelig å måle dette rent kvantitativt.

  Til nå finnes det relativt lite seriøs forskning på feltet. Forhåpentligvis vil det komme mye spennende forskning ut av presidentvalget i 2008. Jeg håper også at studenter vil rette fokus mot valgkampen her hjemme i 2009, og se på hvilken effekt blogging og digital PR har for valgresultatet.

  Et spørsmål man kan stille seg foreløpig er om den norske bloggscenen er for liten til at politikere vil ta den seriøst?

  Dersom noen er interesserte i å ta en titt på oppgaven, finnes den på bloggen http://blogcampaigning.com/, under About the blogg. Jeg kan også anbefale bloggen http://www.techpresident.com/ for de som er interesserte i å holde seg oppdatert på feltet.

  Espen

 5. […] also talked to Marius Eriksen from GCI Communique, and later, his colleague, Fredrik Johansen has blogged about this topic. Possibly related posts: (automatically generated)Radio interview – Prime Time […]

 6. […] “Politikere åpner dørene for bloggere“, “Digital jippo fra Jens?“, “Analoge politikere i en digital hverdag” og “Oppfordrer Jens Stoltenberg til […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: