Gratis bok om sosiale medier

Mange spør oss om godt lesestoff for å forstå sosiale medier og hvordan de skal gå frem for å nå kundene sine på nett. For litt over et halvt år siden kom Geoff Livingston og Brian Solis ut med «Now is Gone«, en bok de fleste av oss i GCI Communique har lest, og som vi ofte anbefaler. Den kan fortsatt bestilles, for eksempel gjennom Amazon.

I går la Solis ut en ny bok på sine nettsider, og den er gratis. «The Essential Guide to Social Media» ser ved første øyekast ut til å være ypperlig lesestoff. Boken inneholder både en oversikt over de mest brukte verktøyene og tjenestene i dagens nettverden, og en gjennomgang av hvordan bedrifter kan ta disse i bruk.

Boken er et svært godt utgangspunkt for å forstå sosiale medier, selv om den selvfølgelig har et amerikansk utgangspunkt.

Har du andre forslag til nyttig 2.0-lesing i sommervarmen? Bruk kommentarfeltet.

2 Responses to Gratis bok om sosiale medier

  1. Hans Petter sier:

    Oppdaget denne via Brian Solis nettopp, men har ikke rukket å se på den ennå. Får forhåpentligvis sett på den etter hvert, ser i hvert fall lovende ut ved første øyekast.

    Under temaet kommunikatører og Web 2.0 anbefaler jeg også SHIFT Communications’ publikasjon «PR 2.0 Essentials Guide», som du finner via byråets nettside: http://www.shiftcomm.com/pr_20.html

    Publikasjonen gir en god oversikt og er kanskje spesielt nyttig for kommunikatører som trenger en innføring i hva Web 2.0 er og hva mulighetene kan ha å si for kommunikasjonsvirksomheten.

  2. Jeg kan anbefale Ahonen, T.T. & Moore, A. (2005) ”Communities Dominate Brands: Business and marketing challenges for 21st Century”. Selv om boken er fra 2005, omfatter den de fleste aspektene ved sosiale medie kanaler sett fra forretningsperspektiv. God oversikt og gode ideer, men det overdrives noe. Forfatterne har også en blogg .

    Ellers, ”The New Rules of Marketing and PR” av D.M.Scott (2007) er bra lesestoff som inneholder det meste som er verdt å vite om corporate blogging og interaktiv web strategi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: