Nettikette 2.0

I Internetts spede barndom på midten av 90-tallet var «nettikette» og «nettvett» ord som ble brukt titt og ofte. Hvordan skulle man oppføre seg i denne nye og litt skumle kanalen som var ukjent for de fleste? Hva var greit og hva var ikke akseptert, og hva i huleste betydde forkortelser som «LOL» og «ROTFLMAO»?

Heldigvis har nettet utviklet seg siden den gang, men spillereglene kan fortsatt være vanskelige å forstå for uinnvidde. Dessuten endres reglene hver gang en ny tjeneste dukker opp, og det som er akseptert på Facebook er kanskje forkastelig på Twitter.

Chris Brogan er en amerikansk blogger som dekker PR, digitale medier og internettkommunikasjon, og er etter min mening kanskje den som kommer med mest vettugt i bransjen. I sitt innlegg «Etiquette in the Age of Social Media» går han gjennom det han selv mener er god folkeskikk på epost, i blogger, på Facebook og på Twitter (og i dagliglivet forøvrig).

Jeg synes det er vanskelig å være uenig i punktene til Chris, men det kan jo hende det er nordmenn i bloggosfæren som mener noe annet.

Reklamer

One Response to Nettikette 2.0

  1. Kine sier:

    Nei .. må nok si meg enig med Chris Brogan. Men når en tenker seg om går alt på vanlig folkeskikk, men det er jo ikke alle som tror det gjelder internett også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: