Radikale dansker uten digitale vansker

I danske «Børsen» i går kunne vi lese om hvordan det politiske partiet Radikale Venstre har endret sin strategi og satset massivt digitalt, og derav fått en vitamininnsprøytning av de sjeldne. Den digitale tenkningen gir for tiden en politisk boost, og da særlig gjennom nettstedet www.radikale.net, som er nominert som en av verdens beste politiske hjemmesider. Her styrer de samtalen på nett med sine stadig mer nettvennlige velgere.

Radikale.net er en dialogbasert nettportal for partiet. Som formann i partiet, Margrethe Vestager, sier det:

– Tilstedeværelsen på nettet er ikke noe man beslutter en onsdag og så gjør det på torsdag. Det må ligge en grundig og prosess bak en slik beslutning.

Dette er musikk i mine ører. Tenk at det er noen som virkelig har gjort dette grundig – laget en digital strategi, lyttet til samtalen på nett og engasjert seg i velgerne.

Radikale.net ble lansert for ett år siden og har opplevd stor pågang. Det har også startet større debatter i Danmark.

Som så mange ganger før er det bare å oppfordre norske partier til å se og lære. Nettilværelsen går i dag langt utover egen hjemmeside med informasjon. De som klarer å justere seg etter utviklingen og satse på dialog og deling vil ha en fordel i valgkampen det neste året.

Reklamer

One Response to Radikale dansker uten digitale vansker

  1. Hej Marius

    Al respekt til de radikale for deres digitale satsning. Den er unik i Danmark, og det er bestemt ikke bare i Norge at andre partier kunne lære af det. Det hører bare med (synes jeg i hvert fald), at de rent politisk og parlamentarisk pt. står meget svagt i Danmark. Jeg kender ikke udviklingen omkring deres deres medlemstal (og kunne heller ikke umiddelbart google mig frem til det) – men de har omkring 9.000 medlemmer, og jeg er ret sikker på, at udviklingen hvad det angår ikke har været synderligt positiv. De fleste danske partier taber medlemmer. Og politisk har de radikale ingen rigtige allierede, da Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne har fundet sammen i en ny stærk oppositionsalliance – hen over hovedet på de radikale.

    De radikale er klart Danmarks mest elitære parti – forstået på den måde, at de appellerer til dem med de gode uddannelser og de rigtige holdninger (dem som stadig godt vil have nogle indvandrere og synes, vi skal sætte Udviklingsbistanden op). Og på den måde er en digital satsning vel bare med til at understøtte det billede.

    De tror jeg nu egentlig heller ikke, at de radikale har noget imod – men det jeg egentlig mener er: Man kan være nok så digital – men hvis det ikke rykker noget rent medlemsmæssigt eller politisk, betyder det så noget….?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: