Webben for alle?

Mannen som fant opp world wide web, Tim Berners-Lee, kunngjorde tidligere denne uken at han i løpet av en femårs periode vil han jobbe for å gjøre webben tilgjengelig for alle. Og det trengs.

Getty

Tim Berners-Lee (Getty Images)

Thomas Tangen skrev i høst om at det er et klasseskille på nett og at dette kan være et demokratisk problem. Dagbladet ga i går et eksempel på dette i en referert NTB-sak. En ny forskningsrapport viser nemlig at 270 000 eldre mennesker i Norge, over 65 år, ikke har tilgang til bredbånd. De synes det er for komplisert og for dyrt. Dette ekskluderer dem blant annet fra å delta i den offentlige debatten. Undersøkelsen viser i følge Dagbladet at de eldre ønsker å bruke Internett til sende og motta e-post, bruke nettbank, finne offentlige skjemaer og se bilder av slekt og venner. De vil kommunisere med omverdenen, men vet ikke hvordan.

Heldigvis tar web-pappaen affære. Han har opprettet en stiftelse, World Wide Web Foundation, som i løpet av en femårsperiode har som mål å samle inn mellom 5 og 10 millioner dollar for å gjøre Internett mer tilgjengelig, mer nyttig og øke mulighetene for fremtiden.

Her hjemme tar Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys et krafttak for de eldre. Hun vil følge opp rapporten og gjøre det enklere og billigere for eldre å skaffe seg bredbånd. Kanskje er vi ett skritt nærmere en fri, åpen og tilgjengelig web – for alle!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: