Giske med klam hånd over Internett

I VG og Dagbladet i dag kan vi lese at Norge kan bli det første landet i den vestlige verden som innfører statlig kontroll av Internett. Kulturminister Trond Giske ønsker en innføring av et statlig medieombud som blant annet skal overvåke Internett.

– Det vi ser er at bilder legges ut mot enkeltpersoners vilje, og at det ikke er noen som tar ansvar. I tillegg har vi hat og gjerninger som følger av dette. I norske medier er det redaktører som står ansvarlig for hva som publiseres, men på en del nettsteder finnes det ingen ansvarlig redaktør. Ofte finnes det ikke engang en person man kan kontakte. Dermed står unge jenter maktesløse overfor overgrep som begås mot dem på nettet.

Bakgrunnen for utspillet er denne ukens sak om at Nakenprat sprer ulovlig porno. Jeg må nok heller si meg veldig enig med generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Presseforbundet som er (som alltid til alle saker) svært skeptisk.

– Vi har et barneombud som kjemper for barns rettigheter. Vi har et forbrukerombud som kjemper for forbrukernes rettigheter. Også vil Giske ha et medieombud som kjemper mot mediene. En statlig kontroll av mediene er stikk i strid med alt vi lærer. Er det noen som skal styre mediene, så er det i hvert fall ikke staten.

Giske har tydeligvis Stasi-Sverige som forbilde. Kanskje har han funnet nakenbilder av seg selv på Internett, og vil ha en stopper for dette…?

Ja til ytringsfrihet. Nei til Giske-styrt Internett!

Reklamer

5 Responses to Giske med klam hånd over Internett

 1. Yngvar sier:

  Om personer lar seg fotografere nakne så er de 100% klar over at de legger opp til potensiellt misbruk. Barneporografi er forbudt og de som distribuerer dette bryter allerede en lov. Om Politiet fikk resursjer/gadd å følge opp kunne dette til dels kontrolleres. Det er nok av muligheter uten å gå inn sensur modus

  STØTTER Ja til ytringsfrihet. Nei til Giske-styrt Internett!

 2. Marius sier:

  Fint innlegg og parring av sitater, men spekulasjoner om Giskenakenbilder skaper bare bilder man ikke vil ha i hodet, og trekker ned seriøsiteten. Etos ftw!

 3. leravpolitikere sier:

  Kriminelle og virusspredere vil ALLTID ligge ett hakk foran myndighetene. Og nettet er et åpent bibliotek, kan ikke sette opp noen mur eller stengsel uten at noen vil og kommer gjennom den!! En kamp de aldri vil vinne, bare borkastet tid og penger :-))

 4. IL sier:

  Kan ikke noen forby Trond Giske?

 5. curly sier:

  Jeg er ingen tilhenger av Stasi-Sveriges strategi. Ikke er jeg stor fan av Giske heller. Men jeg synes det er som en fallitterklæring å regne, om man ikke skal etterstrebe (merk formuleringen) en tettere overvåking av enkelte nettsamfunn. Jeg er inneforstått med at teknologien ligger mange hestehoder foran både staten og den gjennomsnittelige internettbruker. Men i kretser hvor man kan se for seg at spesielt sårbare mennesker frekventerer, vil jeg tenke at det å fange opp, stenge ute og/eller beskytte en håndfull enkeltpersoner vil være av stor betydning for akkurat dem det gjelder. Lykkes man med dette – om så bare i 2 av 10 tilfeller, så kan man vel ikke med rette si at dette var bortkastet tid og penger?!

  Latterliggjøring av statsråder og generelle uttalelser fra Kokkvold, kan så absolutt ha sin nyhetsverdi. Det vært av større interesse om flere kloke hoder slo seg sammen for å holde fokus på løsninger og utarbeidelse av en fordelingsnøkkel når det gjelder hvem som skal/bør ha ansvaret for nevnte overvåking – uten at det bærer preg av Stasi-virksomhet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: