Ikke nødvendig med ITunes

Akkurat som den 30. september, mener jeg fortsatt at platebransjen er håpløst akterutseilt i måten de ser markedet på. Det som fremdeles forbauser meg er at de ikke ser markedsføringsverdien av å gi bort noe gratis slik at potensielle fremtidige lyttere får en musikkinteresse som vil gjøre dem til gode konsumenter senere.

Som Dagbladet skriver i dag har Radiohead lykkes med sin lansering av «In Rainbows», som du kunne laste ned til den prisen du selv ville betale. Dette har selvfølgelig gitt massiv oppmerksomhet og tre millioner solgte plater. Jeg skjønner godt at platebransjen ikke kan leve av å gi bort alle utgivelsene, men det må være lov å kreve at godt betalte markedsføringsfolk kan markedsføring og produktutvikling.

Reklamer

One Response to Ikke nødvendig med ITunes

  1. Jarle sier:

    Nå er det jo flere som har lagt ut sanger etc. for gratis nedlasting. At dette er en god markedsføringskanal for artistene er det neppe noen tvil om. Til og med deling av musikk over Bittorrent og andre ligende nettverk som ikke er kontrollert (M.a.o. uønsket) er med på å promotere musikken – jeg vet om mange som først hører på musikken nedlastet (som oftest ulovlig) for så å kjøpe CD-plater eller hele album for å skaffe seg musikken lovlig, når de har funnet noe de liker.

    Det har heldigvis også dukket opp nettsteder som gir mulighet for å oppleve og oppdage ny musikk. Radiostasjonene har jo utspilt sin rolle her, blant annet fordi de ofte har svært begrensede playlister og sjangere som de plukker musikk fra.

    Andre gode eksempler, som sikker vil vise seg å ha god effekt, er R.E.M og Timbuktu, som har lagt ut video og musikk for gratis nedlasting. Håper flere musikkere etterhvert skjønner kraften som nettet har som markedsføringskanal – og at de også etterhvert forstår at de blir økonomisk voldtatt med de avtalene som de aller fleste plateselskap opererer med. (Det er ikke uvanlig at artisten sitter igjen med mindre enn 10% av omsetningen).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: