Krise med skijenter på YouTube?

Tror ikke det! Hva er dette hylekoret av forståsegpåere som synes at tre norske langrennsjenter i langt undertøy og sminke, som kjeder vettet av seg på trening, lager litt morro?

skiipagurra-girlsSe videoen her

Det er festlig å se at dette blir hovedoppslag både på Dagbladet, VG, Nettavisen, TV2 og alt annet av lokale og regionale medier. Høyest av alt roper daglig leder Øyvind Stangnes i Skiipagurra-festivalen i Tana (kul jobb forresten) og Tove Smaadahl fra Krisesentersekretariatet. De reagerer med sinne og avsky og mener blant annet at dette setter prostitusjonstrafikken fra Russland i et dårlig lys, og at videoen bidrar til å stemple russiske kvinner som prostituerte.

NEI, Øyvind og Tove. Dette er bare humor, muligens på et lavt nivå (som Team Antonsen ville sagt det), men fortsatt humor, og så uskyldig at videoen faktisk ikke er verdt annet enn et morsomt innhopp på slutten av TV2 Sporten, der Davy og Jon Hartvig ler upassende og avslutter med en enda dårligere vits.

Men jentene har jo skjønt det. Man trenger ikke lage spillefilm eller vinne skirenn for å skaffe seg oppmerksomhet i dagens mediebilde. Det kan gjøres med et enkelt kamera og en link til YouTube. Ser frem til Skippagurra 2 – return of the cross country monster.

Oppdatering: Det gikk raskere enn jeg hadde trodd. De gjorde igjen. Bra jenter!

Reklamer

7 Responses to Krise med skijenter på YouTube?

 1. jansern sier:

  Bryr meg ikke så veldig om dette egentlig, og syns igrunn ikke det er noe å lage så stort nummer av. Men har bare lyst til å kommentere en ting, og det er at at en av langrennsjentene nå uttaler at hun ikke visste noe om Skipagurra, og historien derfra. OG, det er ikke noen bombe. Idrettsfolk er vel generellt ikke kjent for å være så kjappe i hue. Når det meste av det man får med seg av lesing er sin egen treningsdagbok kan man jo ikke forvente all verden av opplysthet!
  Men, bra det jenter stå på videre, og kom på pallen igjen, i en av verdens minste idretter.

 2. CamKarMir sier:

  Syntes dette var uskyldig moro, jeg. Jentene tuller i skogen iført superundertøy. *ler* Vi kan vel ikke ta alt såå alvorlig?

 3. svein arnulf olsen sier:

  Æ ikke forstå at denne vidioen skal lage så oppstyr,det sies ikke at de skal til Skippagurra for og selge sex,de skal dit for og jobbe,og mulig skal de dit for og jobbe under Skippagurrafestivalen.Til dere som kritiserer,så er ikke sexsalget over i dette området,det sies at det tok slutt for 10 år siden,men det er ikke tilfelle.Jenter kommer til Finnmark for og selge sex men ikke på en slik måte som tidligere.

  arnulf

 4. børre gibb sier:

  Jansern, vil bare opplyse deg om at en rekke toppidrettsutøvere tar utdannelse ved siden av karrieren, en rekke blir leger bla. annet. For ikke å snakke om baardsen som viste seg å bli en meget god spekulant i london etter han la keeperhanskene på hyllen. Holdningen du uttrykker ved å påstå «mer muskler enn hjerne» er helt banal og ingen undersøkelser kan påvise dine påstander. Idrettsutøvere er jevnt over like dumme som gjennomsnittsbefolkningen, hvor du selvsagt er i det nedre sjiktet… ski er foresten langt fra verdens minstre idrett….

  Nok om det, synes det bare er morsomt at skijentene kan inkassere noen velfortjente sponsorkroner fra sitt lille stunt. hva er forskjellen på om noen velkjente komikere gjør dette vs. skijentene? ja, riktig, mediakjøret i agurktider!
  synes ikke de gjør narr av prostituerte ved å benytte seg av en 20 år gammel sang til å lage musikkvideo. Men på en annen side skjønner jeg at andre kan reagere på dette, spørsmålet er bare hvordan en uttrykker dette….

 5. Johannes Fjose Berg sier:

  Bom av Sermo?
  Først vil jeg si at videoen til skijentene overhodet ikke er problematisk, men ei heller morsom. er usikker på om de har fått så fryktelig mye ut av dette heller. Spesielt etter opptreden nr. 2 – to dager etter at de til Sporten på TV2 sier «Beklager til alle som har funnet dette støtende».

  Det jeg mener kanskje (!) Sermo bommer med i forhold til denne kommentaren er at det virker som om de tar stilling til en sak fordi den har havnet på Youtube. Disksujonen som har gått er ikke knyttet til sosiale medier, men om det er uetisk å henge ut russiske prostituerte.

  Sermo gir uttrykk for at opptredenen er morsom pga. av kanalvalget. Hvis innsløaget hadde vært sendt via en VHS-video til TVnorge-sporten – ville den da vært like morsom?

  Slik det hele er fremstilt er jeg sikker på følgende: Hvis skijentene hadde gjort dette på NRK Sportsrevyen søndag kveld, og noen prostituerte hadde reagert via blogg, Youtube og Twitter ville Sermo støttet de prostituerte….

 6. @johannes fjose berg – Bom? Nei, da. Vi tok opp saken fordi norske medier fyrer seg opp over det vi mener er en ikke-sak, og klarer å gi skijentene mer oppmerksomhet enn de klarer i løpet av en hel sesong ellers. DET er morsomt! Kanalvalget er ikke det avgjørende her, men en fint poeng. Og ja, det hadde vært like morsomt (for skijentene) med en kassett til TVNorge.

 7. Johannes Fjose Berg sier:

  Oki. Da gir jeg meg. Hadde følelsen av at dere var litt i overkant positivt innstilt til humoren fordi Youtube var valgt, men tok da feil…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: