Engasjer deg!

image011I de siste dagene har vi i Sermo vært så heldige å bli kjent med Kristian Bye. Han er styreleder i Kreativt Forum og har fått Paul Rusesabagina til Norge i forbindelse med utedelingen av Nobels Fredspris. Det er ikke sikkert navnet Paul Rusesabagina sier deg så mye, men du har sikkert sett eller hørt om filmen Hotel Rwanda. Midt i det ufattelige folkemordet i Rwanda i 1994, hvor 800 000 mennesker ble drept, reddet han livet til  1200 mennesker på hotellet han drev.

Kristian Bye så et nyhetsinnslag om konflikten i Øst-Kongo og fikk en tanke; hva om han fikk Paul Rusesabagina til Norge for å sette dagens konflikt i området på dagsordenen her hjemme? Kristian har lykkes overmåte. Paul har vært i Oslo i tre dager, og deltatt på et seminar om konflikten og gjort en rekke TV-intervjuer. På lørdag setter NRK opp Hotel Rwanda kl 23.30. Før filmen blir det sendt et ferskt intervju med Rusesabagina.

hjelpkongoFor at denne oppmerksomheten ikke skal dø ut etter lørdag, så har vi hatt æren av å hjelpe Kristian Bye med kommunikasjonen rundt engasjementet,  i sosiale og tradisjonelle medier. Først vil vi forsøke å få flest mulig til å se filmen på lørdag, blant annet gjennom en aksjon på Facebook. Deretter vil vi engasjere deg og andre på bloggen hjelpkongo. Der finner du lenker til hjelpeorganisasjoner som er engasjert i området, bakgrunnsinformasjon om konflikten og en appell fra Paul Rusesabagina. Du kan også melde deg på en Facebook-gruppe via denne bloggen.

Fra mandag vil vi starte en bloggstafett for å øke engasjementet rundt konflikten som nå pågår i Øst-Kongo. Det blir mange kjente fjes her, så følg med! Vi håper at alle dere bloggere der ute også vil blogge om konflikten og ikke la mediene glemme det som skjer i Kongo.

Vi håper på et stort engasjement i bloggosfæren!

Konflikten og tidligere konflikter i Kongo og Rwanda har en lang og mørk historie. Du kan lese mer historien på The Guardian.

Reklamer

One Response to Engasjer deg!

  1. Kenneth Antonsen sier:

    Hva kan man si! Har akkurat sett Hotel Rwanda, oppdaget denne siden først etterpå da jeg prøvde å finne ut hva Paul Rusesabagina gjør for tiden. Han er altså i Norge nå både for å delta på Nobelutdelingen, men også for å snakke om situasjonen i øst-Kongo. Jeg skjønner litt mer av det som ligger bak Åslaug Hagas og Jan Egelands utspill om Kongo nylig, men det virker som de ikke forstår hva Norge kan gjøre. Filmen viser ikke hvor vanskelig det kan være å jobbe i de forholdene som er i området rundt ekvator i Afrikamed temperaturer på ca. 40 grader +/-, samt en luftfuktighet som kveler oss nordmenn. Spørsmålet er hva Norge kan gjøre for på en best mulig måte hjelpe på situasjonen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: