Fortsatt usikker på Twitter? (stikkord: flystyrt, Hudson river)

Er du ikke på Twitter enda, kom deg på nå. Bruker du det ikke aktivt, gjør det nå. Skjønner du ikke hvorfor, følg med nå.

I går krasjet (eller nødlandet om du vil) US Airways Flight 1549 i Hudson River i New York. Og for å ta det først, til alt hell gikk det bra med alle passasjerene. Det som var oppsiktsvekkende under gårsdagens hendelse, i tillegg til at nyheten først ble rapportert i tradisjonelle medier først 20 minutter etter at flyet gikk ned, var måten hendelsen ble dekket direkte (og antagelig først) via Twitter!

twitter-plane-hudson

twitter1

Meldinger som denne poppet opp som paddehatter i går på twitter, og det startet i det øyeblikket flyet var på vei ned i vannet. Twitter har blitt en utrolig bra plattform for å melde om hendelser i hele verden, og ikke minst å få det med seg. Det samme skjedde under angrepet i Mumbai. Først på Twitter!

Utrolige bilder kom fra New York, direkte og hele tiden. Bildet under har i løpet av 12 timer hatt over 100.000 visninger og brukes av medier i hele verden.

us-air-hudson-full

Så da avslutter jeg bare med en oppfordring om å komme seg på Twitter – NÅ! Det skjer utrolig mye spennende der!

Her finner du forresten meg, mine kollegaer Thomas og Fredrik.

Reklamer

6 Responses to Fortsatt usikker på Twitter? (stikkord: flystyrt, Hudson river)

 1. RennyBA sier:

  Her er jeg: http://twitter.com/rennyba og har vert der en stund. Ser at dette forvandler hendelsesrapportering fra hele verden. Imidlertid blir det litt som å bygge et godt sikkerhetssystem med hendelseslogg. Når det kommer flere ‘event’s i sekundet, hvordan sortere og hva skal man reagere på?

 2. larssays sier:

  Vel, kvittring i skogen er vel og bra, men når det dukker opp i media er sjansen større for at du kan ta det for fast fisk. Om jeg må vente hele 20 minutter før jeg får vite om en buklanding så klarer jeg det.
  Skal du få med deg alt som skjer i verden så må du ha et allerhel…. kontaktnett på Twitter, godtar du noen minutters delay så holder det å ha et par nettadresser…

 3. Poenget er jo at man får dekket ting direkte der det skjer, fra folk som er der og ser ting fra flere vinkler samtidig. Det vil aldri media få til.

 4. Snorre sier:

  Jeg har ikke twitter, men det er interessant hvordan et slikt medium kan være så direkte i de hendelsene du trekker frem.

 5. […] er altså ikke bare i de store, globale hendelsene Twitter kan være en interessant formidler av informasjon og opplysninger som tidleigere kom via […]

 6. […] Eriksen, Marius 16. januar 2009, Fortsatt usikker på Twitter, tilgjengelig på URL https://sermoconsulting.wordpress.com/2009/01/16/fortsatt-usikker-pa-twitter-stikkord-flystyrt-hudson… Gjestad, Fred C Anders Hedeman, 2. desember 2008 ”Profilert VG-kommentatorer ”fan” av Jens […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: