Digital grasrotaksjon tar rotta på Internet Explorer 6

Det begynte som en grasrotaksjon, ble plukket opp i IT-mediene, og har spredd seg fra Norge til resten av verden. Et kollektivt «opprør» mot Microsofts utdaterte nettleser Internet Explorer 6 har nå gjort sitt til at til og med bransjeorganisasjonen IKT-Norge gir sin fulle støtte til å få norske bedrifter og privatbrukere til å oppgradere programvaren. Vi i Sermo Consulting applauderer aksjonen, og viderebringer hele pressemeldingen fra IKT-Norge. Samtidig oppfordrer vi alle andre til å gjøre det samme. For ordens skyld kan vi jo nevne at hverken Microsoft eller IKT-Norge står på kundelisten vår. Har du ikke oppgradert fra IE6, så gjør det nå!

————————————————

IKT-Norge støtter nettkampanje for oppgradering av nettlesere

IKT-Norge har med spenning fulgt nettkampanjen flere norske nettaktører og «internettvenner» har dratt i gang for å få nettbrukere til å oppgradere fra IE6 til siste versjon av nettleseren. Nettlesere er en viktig faktor i den videre utviklingen av Internett som en sentral del av samfunnet, dersom brukere sitter med gamle nettlesere vil det kunne være en betydelig barriere mot utstrakt bruk av moderne og innovative nettjenester.

– Vi mener dette er et bra tiltak som bidrar positivt til utviklingen av Internett. Det er avgjørende for utviklingen og bruk av moderne nettjenester at brukere har oppdaterte nettlesere, sier prosjektleder i IKT-Norge Torgeir Waterhouse.

Kampanjen som har hatt fokus på IE6, den meste brukte av de eldre nettleserene, er et imponerende eksempel på hva som kan oppnås med rett kombinasjon av kompetanse, vilje og gjennomføringsevne.

– Dette initiativet viser nok en side ved kompentansen og insikten i det norske it miljøet. Her viser man god forståelse for at store brukergrupper trenger målrettet informasjon og veiledning for å holde nettleserene sine oppdatert, sier Waterhouse.

IKT-Norge mener det er interessant og viktig å se på om kampanjen kan utvides slik at tilsvarende tiltak kan gjennomføres mot brukere som benytter gamle versjoner av andre nettlesere.

– Vi synes resultatene er imponerende, og kontakter pådriverene bak kampanjen for å ta en prat om å utvide den til å gjelde alle nettlesere. Moderne nettjenester og innovativ bruk av nettet betinger at folk har oppdaterte nettlesere, sier Waterhouse.

IKT-Norge mener det vil være et viktig tiltak dersom flere nettsteder har kode som råder og bistår brukere å oppgradere til siste versjon av sin nettleser siste versjon slik kampanjen legger opp til.

– Vi mener det gir troverdighet til kampanjen at brukere får hjelp til å oppgradere til siste versjon av den nettleseren de allerede bruker. Dersom det kommer en generell kampanje rettet mot alle gamle nettlesere på alle relevante operativsystem håper jeg at også offentlige nettsteder vil delta, sier Waterhouse.

Det er nok mange som bruker gamle versjoner av nettlesere på arbeidsplassen, og her er det selvfølgelig en litt annen prosedyre for oppgraderinger. Det er viktig at bedriftene ser at nettleseren er et sentralt verktøy, og at moderne nettlesere kan være avgjørende for at ansatte som trenger å benytte nettjenester i sitt arbeid.

– Vi håper at de rette ansvarlige på arbeidsplasser som fremdeles bruker gamle nettlesere lar seg inspirere av dette og setter nødvendig testing og oppgradering på agendaen, og selv om ikke alle får oppgradert umiddelbart er det viktig at alle etablerer en plan for å være oppdatert på så sentral programvare som nettlesere sier Waterhouse

For mer informasjon, ta kontakt med Torgeir Waterhouse, tw@ikt-norge.no, mobil: 41612096

Les også på Digi.no,  Teknisk Ukeblad

Reklamer

One Response to Digital grasrotaksjon tar rotta på Internet Explorer 6

  1. Det er en ting å ville det en anne ting å gjøre det I dag så er der ca 17,4 % av dem som er på nettet som bruker den. Dersom at tendensen fortrsetter som det har gjort de siste månedene så vil ha den en god stund enda. Vi kan misslike det men det vi nå finne oss i dette. Det er egentlig et lite problem, jeg tar høyde for det og har når jeg lager websider. Hvorfor skal jeg ikke det nå en tar hensyn til andre som ligger nede på bare 2%.Det hadde selføgeling vært ønskelig at vi hadde bare en Webleser, men der er totalt 7 forskjellige og Firefox er den mest brukte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: