Hvordan bør statens kommunikasjonspolitikk se ut?

Fornyingsdepartementets utkast til ny statlig kommunikasjonspolitikk er på høring. Høringsfristen er 1. juli, og før den tid arrangerer departementet og DIFI en konferanse på Litteraturhuset 11. juni.

Vi skriver på en kronikk i forbindelse med høringsprosessen. Kommunikasjonspolitikken er for viktig til at det skal være en litt lukket, anonym høringsprosess, så litt oppmerksomhet er på sin plass. Og nå vil vi gjerne ha innspill! Legg igjen en kommentar i bloggen her, så kan vi komme med innspill på dugnad.

Staten trenger en politikk for å lytte, ikke bare kommunisere ut.

Staten trenger en politikk for å lytte, ikke bare kommunisere ut.

Vårt umiddelbare inntrykk: Staten prøver mye nytt innen nett og sosiale medier om dagen. Fornyingsdepartementets blogg og bok Delte meninger er et eksempel, departetmentets blogg for kommunikasjonspolitikken er et annet. Men dette reflekteres ikke i forslaget til kommunikasjonspolitikk. Utkastet er fullt av fine ord og rundt formulerte fraser om hva man bør og kan gjøre.

En klar policy på å engasjere befolkningen, be om innspill og tilby åpenhet i statlige prosesser må til. Ikke minst mangler utkastet rutiner for informasjonsinnsamling og å lytte til samtalen på nett. Høringsutkastet er forbløffende lite konkret.

Men hva synes dere?

(Foto av Flickr-brukeren Orange_Beard, brukt under en Creative Commons Attribution-lisens.)

Reklamer

5 Responses to Hvordan bør statens kommunikasjonspolitikk se ut?

 1. Det kan være vanskelig å komme med noe konkret akkurat nå, det kommer til å bli store endringer fremover. Det er ikke tatt høyde for sosiale medier og dens påvirkningskraft. Dokumentet ser ut som en bra start!
  Dokumentet er bydt opp rundt en tradisjonell mal og med et slikt språk,og bare det gjør at jeg frykter det havner i en skuff. Hva med caser og historiefortellig? Hva med å skrive om endringene som kommer?

 2. […] over Steve Radicks Twenty theses for Government 2.0, Cluetrain Style omtrent samtidig som jeg leste Ingeborgs invitasjon til innspill om ny statlig kommunikasjonspolitikk tenkte jeg at dette må jeg bare blogge litt […]

 3. For et par uker siden skrev jeg en blogg samme tema med med innspill om at FAD kanskje kunne la seg inspirere av 10 råd fra Obama om åpen kommunikasjon

 4. Svein Ølnes sier:

  Glenn Melby har ein god analyse av forslaget til ny kommunikasjonspolitikk på bloggen sin, http://glennmelby.wordpress.com/2009/06/04/gir-ny-statlig-kommunikasjonspolitikk-bedre-kommunikasjon/#comment-49, og eg har lagt inn ein kommentar hjå han som også er relevant her.

  Kort fortalt ser det ut som dei store endringane som følgje av den sosiale veven har gått direktoratet hus forbi.

 5. Ingeborg sier:

  Takk for alle innspill! Det ser ut til at de fleste av oss er ganske enige. Jeg jobber med kladden til kronikk, satser på å få lagt den ut tirsdag eller onsdag til innspill fra hele forsamlingen.

  Takk skal dere ha!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: